Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek

Wij zijn een academische huisartsenpraktijk

Ons centrum werkt samen met een netwerk van huisartsen van het Amsterdam UMC locatie AMC. Dat betekent dat wij een intensief samenwerkingsverband met het AMC hebben op 2 vlakken: onderwijs en onderzoek. Wij vinden dit belangrijk omdat we hierdoor actief betrokken zijn bij de nieuwe ontwikkelingen in ons vak en meewerken aan het opleiden van toekomstige collega`s.

Onderwijs
In onze praktijk werken wij mee aan de opleiding tot doktersassistent, algemeen arts en aan de specialisatie tot huisarts. Ook de praktijkondersteuners kan stagiairs begeleiden. Wij vinden het belangrijk om opleidingsplekken te bieden omdat het werken als assistente of dokter niet alleen uit boeken te leren is. Natuurlijk hopen wij dat u als patient mee wilt werken als u geholpen wordt door iemand in opleiding, maar u mag natuurlijk altijd aangeven als u hier bezwaar tegen heeft of als u de dokter zelf onder vier ogen wilt spreken.

Onderzoek
Ons centrum neemt deel aan het registratienetwerk van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het AMC en doet regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Deelname aan dat registratienetwerk houdt in dat de belangrijkste gezondheidsproblemen van onze patienten anoniem worden opgeslagen in een database. Deze database wordt gebruikt om bijvoorbeeld vragen op te lossen als hoe vaak patienten met een hoge bloeddruk last hebben van duizeligheid. De namen van patienten zijn vervangen door codes en de adresgegevens worden verwijderd dus uw privacy bij deze onderzoeken is geborgd. Uw huisarts kan u vragen mee te doen aan dit extra onderzoek, u bepaalt natuurlijk zelf of u hier aan mee wilt doen en kunt uw eventuele bezwaar met uw huisarts bespreken.

Wetenschappelijk onderzoek
Als u gevraagd zou worden voor deelname aan een wetenschappelijk onderzoek of als men uw persoonlijke gegevens hiervoor wil gaan gebruiken dan zal eerst uw schriftelijke toestemming worden gevraagd.
Wilt u meer weten over uw recht met betrekking tot het gebruik van uw gegevens, ga dan naar de site van de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.

Naar de website